Welkom!

Welkom op de website van studio 16! Kom je naar Zuid-Limburg en hou je van wandelen, fietsen of andere outdoor activiteiten, dan bent je bij ons in Gulpen, waar de twee riviertjes Gulp en Geul als twee oude vrienden bij elkaar komen, van harte welkom.

Zoeken in deze blog

donderdag 24 juli 2014

Bezoekje aan de molen


Boerendag bij de VolmolenOp woensdag 23 juli was het een speciale dag bij de Volmolen te Epen. Deze speciale dag, de Boerendag, stond in het teken van Eli Heimans, één van de oprichters van Natuurmonumenten. 

Op deze dag werd er gemalen en er werden broden gebakken hij het "bakhoes". Er waren fotopresentaties te bewonderen, en op de binnenplaats was er een marktje met demonstraties van vilten, spinnen en wol verven, en er was ook honing te koop (van imkerij De Blije Bij). Je kon er ook "gaffelhangen": wie kan er zo lang mogelijk aan een hooivork hangen? Er werden 2 trekpaarden en oude landbouwmachines tentoongesteld, en er waren ook 2 workshops. Bij de ene leerde je alles over de zeis, en mocht je zelf een uitproberen op het hoge gras, en er was ook een prachtige wandeling 'Op zoek naar eetbare planten en bloemen.'

Hier is een video te zien van het prachtige waterrad dat via het snelstromende beekje energie opwekt om te malen.

Volg de link voor een slideshow van prachtige foto's van de Boerendag. https://picasaweb.google.com/

______*______________**______________***______________**_______________*______

Meer informatie over de Eli Heimans-week, de historische landbouw, het gaffelhangen, de zeisworkshop en de wandeling is te vinden op http://www.vvvzuidlimburg.nl/


Zo zie je maar weer: in Zuid-Limburg kan elke dag bijzonder zijn, je hoeft jezelf alleen over te geven aan de pracht die zij de bieden heeft.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten